Οι Μαγικές Τούρτες

H νεαρή δημοσιογράφος είχε μόνο δυο μέρες για να αποδείξει την είδηση που έλεγε στον αρχισυντάκτη της πως θα αποκάλυπτε.

Υπήρχε εδώ και καιρό το μυστήριο με τις «ΜΑΓΙΚΕΣ ΤΟΥΡΤΕΣ», καθώς με τρόπο άγνωστο, έφταναν στις εξώπορτες ανθρώπων που είχαν κάποια γιορτή, υπέροχες τούρτες. Βέβαια αυτό έδινε χαρά, αλλά το μυστήριο παρέμενε.

«Ποιος έφτιαχνε τα γλυκά;»

Ένα βραδάκι η δημοσιογράφος, καθόταν στο παγκάκι του πάρκου στενοχωρημένη, κρατώντας την φωτογραφική της μηχανή. Κάποια στιγμή ένα μαύρο τριχωτό σκυλί την πλησίασε. Την κοίταξε κατάματα. Κάτι  σαν να της έλεγε το βλέμμα. Πήρε την φωτογραφική της μηχανή και ακολούθησε τον σκύλο. Φτάσανε στην εξώπορτα ενός παλιού σπιτιού. Ο σκύλος έσπρωξε την πόρτα και μπήκαν.

Εκεί ξαφνιασμένη είδε μια κάτασπρη, στης ζάχαρης το χρώμα γάτα, να… πλέκει μια τούρτα.

Δεν την ζύμωνε, την έπλεκε ξετυλίγοντας ένα κουβάρι. Καμιά σημασία στην κοπέλα. Μόλις τέλειωσε, με αστραπιαία ταχύτητα η γατούλα τύλιξε το κουβάρι, ξάπλωσε σ’ ένα μαλακό στρωματάκι και κοιμήθηκε.

Η δημοσιογράφος, θαύμαζε μιαν υπέροχη τούρτα, με έναν μαύρο φιόγκο μπροστά και λίγο πιο πάνω έκπληκτη… διάβασε το όνομά της χαραγμένο..

Την φωτογράφησε… «Να δω τώρα τι θα πει ο αρχισυντάκτης!» μονολόγησε χαϊδεύοντας τον σκύλο.